Søg støtte til at styrke samarbejde om flygtninge

I 2017 skal vi modtage op mod 8.500 flygtninge. Vi ved, at de kræfter, der er i civilsamfundet og det personlige møde mellem flygtninge og frivillige, gør en forskel for integrationen. Derfor skal frivillige, civile og kommuner arbejde tæt sammen. Dialog

Venner Viser Vej

Med Venner Viser Vej-projektet slår vi et slag for, at vi på tværs af frivillige organisationer og foreninger, lokale ildsjæle og kommuner går sammen om at sikre, at alle flygtninge, der flytter ud i en kommune, får mulighed for at danne en personlig relation til en frivillig ven – eller familie, der kan vise vej ind i lokalsamfundet og i fællesskaber.

For at det kan ske, skal vi tale sammen og samarbejde på tværs af frivillige grupper, foreninger og kommuner.– Vi skal finde ud af, hvordan vi sammen sikrer den bedste modtagelse af vores nye naboer.

Hold et dialogmøde

Hvad der er behov for i lige netop jeres kommune, ved I bedst selv. Det vigtigste er, at de relevante aktører får lagt et solidt fundament for et godt, tværgående samarbejde.

Måske har I brug for at samle alle frivillige kræfter og kommune til et hilse-på-møde. Måske er der behov for at mødes regelmæssigt og koordinere, "hvem der gør hvad hvornår", når nye flygtninge kommer til byen. Eller måske har I behov for at holde et event, der skal være med tiltrække flere borgere til at blive frivillige.

Der findes altså ikke én enkelt opskrift på, hvordan I kan opstarte eller styrke samarbejdet om den gode modtagelse af flygtninge i jeres kommune. Det kan være alt fra mindre fyraftensmøder til større events. Og det er disse tiltag, I her kan søge støtte til.

Søg venner viser vej pulje

Alle frivillige kan søge. Uanset hvilken forening, organisation eller sammenslutning, I hører til. Det eneste krav er, at I inviterer deltagere bredt fra forskellige frivillige organisationer og foreninger og kommunen. Flere steder er frivillige fra forskellige foreninger og organisationer gået samlet om et arrangement. Det er ikke muligt at søge støtte til møder og arrangementer, der kun involverer enkelte organisationer.

Hvad kan I få støtte til?

I kan søge om økonomisk støtte til fx lokaleleje, udgifter til oplægsholder, musik, kaffe og kage, eller andre gode ideer du/I har. Se hvad andre har gjort i menuen til højre.

Hvordan kommer I i gang?

Når I har besluttet jer for at holde et møde, event eller lignede og regnet på, hvor mange udgifter I cirka kommer til at have, udfylder I online ansøgningsformularen. Afvent svar - vi svarer så hurtigt som muligt. Når I har fået godkendt ansøgningen, har afholdt mødet og sendt kvitteringer på udgifterne, får I refunderet udgifterne.

Søg puljen nu