Familienetværket - sådan kan du hjælpe

Sammen med andre Røde Kors-frivillige er du med til at give familierne gode oplevelser og et pusterum i en trængt hverdag. Når du og andre frivillige skaber styrkede relationer for den enkelte familie, rækker betydningen af den frivillige indsats meget længere end de arrangementer, I holder i familienetværket. Du er kort sagt med til at øge familiens livskvalitet.

Familienetværket giver dig en mulighed for at gøre en meningsfuld forskel for mennesker, der har brug for dig. Du vil opleve glæden ved at se børn trives, og forældre blomstre op.

Hvad skal jeg lave?

Som frivillig i Familienetværket er du med til at afholde fælles arrangementer med familierne. Hyppigheden og indholdet af aktiviteterne planlægges af de frivillige sammen med familierne, men vil typisk være én aften hver anden uge. Aktiviteterne kan blandt andet være: Fællesspisning, udflugter og oplevelser; samtaler og samvær, der kan gøre det lettere at få hverdagen og familielivet til at hænge sammen; leg og aktiviteter til at styrke børns relationer og evner til at mestre udfordrende situationer; samt støtte til børns fritidsaktiviteter.

Du kan også være som frivillig blive netværksperson – en slags familieven på distance. Her vil du støtte familierne via en én til én relation med udgangspunkt i familiens aktuelle situation og behov. Det er et krav, at du deltager på kurser og supervision 2-3 gange om året. Desuden har vi en udførlig håndbog, der giver dig relevant viden og inspiration til din rolle som netværksperson.

Hvad får jeg ud af det?

Mange gode oplevelser sammen med børn og voksne i Røde Kors. Du vil opleve glæden ved at udføre meningsfyldt frivilligt arbejde og gøre en kæmpe forskel for familier i en udsat situation. Endelig bliver du en del af Røde Kors fællesskabet, både lokalt og nationalt, og får mulighed for at deltage i relevante kurser og temadage, hvor du vil blive klædt på til opgaven.

Hvor lang tid tager det?

Som udgangspunkt skal du forvente, at du minimum bruger mellem 4-8 timer om måneden.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Find aktivitetlederen for familienetværket, i det område hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig.

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularerne her, så hører du fra os snarest!

BLIV FRIVILLIG - SKRIV TIL OS

Vælg køn
Hvilke aktiviteter er du interesseret i?