Gevene er frivillig i infocaféen på Center Sandholm

Gevene Portraet

70-årige Gevene Hertz er frivillig i info- og mandagscaféen på Center Sandholm tæt på Allerød i Nordsjælland. Det er især fællesskabet med de andre frivillige, der betyder meget for hende:

"Jeg kommer i kontakt med mange andre frivillige, som også gerne vil gøre en forskel. Det har betydet meget for mig at blive en del af det stærke fællesskab," fortæller Gevene Hertz.

Gevene er født i Chicago i USA og kom til Danmark som 35-årig. Før hun blev pensionist, arbejdede hun med at lave manualer til medicinsk ultralydsudstyr.

I infocaféen på Center Sandholm går det meste af tiden med at snakke med beboerne over en kop kaffe samt hele tiden at have kaffe og te klar til de nyankommne asylansøgere.

Det er livsbekræftende at se asylansøgeres gnist

Gevene bor i den lille nordsjællandske by Trørød, men glæder sig hver gang, hun skal tage bussen til Center Sandholm og møde beboerne:

"At se livskraften hos asylansøgerne. At se folk smile. At se børn lege og danse, når man tænker på, hvad de har været igennem. Det er så livsbekræftende," siger hun.

Jeg bliver revet med at den gode stemning

En af de største oplevelser, Gevene har haft som frivillig, var at se, hvordan en otte årig pige blev revet med at stemningen, da de voksne mænd dansede.

"Hun var som en lille prinsesse. Hun bare dansede og dansede. Ude på gulvet sammen med alle de voksne. Det herligt at se," fortæller Gevene Hertz.

Gevene Hertz har været frivillig hos Røde Kors asyl i omtrent et år, men hun er overbevist om, at hun vil være her mange år endnu. Hun er ikke klar til at blive pensionist, som hun udtrykker det.