TV 2 og Røde Kors sætter fokus på sårbare børn

Mindst 10 procent af alle danske børn lever i en sårbar og socialt udsat situation. Derfor sætter TV 2 og Røde Kors fokus på, hvad der skal til for at få flere børn med i fællesskabet.

Børnene vokser op i familier, der kæmper med arbejdsløshed, dårlig økonomi eller fysiske og psykiske sundhedsproblemer. De mangler sociale netværk, og børnene føler sig ofte ensomme og lider afsavn, der kan få store konsekvenser, også når de bliver voksne. 

For de sårbare børn har corona-nedlukningen af skoler, daginstitutioner og fritidstilbud været en særlig svær tid. De problemer, som de kæmper med til hverdag, er blevet forstærket. 

I en lang periode har de ikke haft mulighed for at få de vigtige pusterum fra en presset hverdag. De har været afskåret fra de fællesskaber, som er så vigtige for dem. Fra kontakten til de voksne på skolen, fra fritidsaktiviteter og fra samværet med venner uden for skoletid.

Tilbage i fællesskabet
De sårbare børn har brug for at blive hjulpet tilbage i fællesskabet. Heldigvis kan en social indsats være med til at sikre, at det sker.  

TV 2 og Røde Kors går derfor igen i år sammen om at sætte fokus på børn i sårbare situationer. Vi viser danskerne, hvordan alle kan gøre en forskel. Hvordan vi inviterer endnu flere udsatte familier ind i fællesskaberne. 

Gennem samarbejdet ”Alle vores børn” giver vi seerne et vigtig og ærligt indblik i hverdagen for de sårbare børn, deres familier og de voksne, der frivilligt støtter op omkring dem. 

Vi viser, at vi alle kan gøre noget for at få flere med i fællesskabet. Vi kan alle støtte børnene i deres hverdag, skoleliv og fritid og give dem en håndsrækning, så de kan blive en del af fællesskabet og få del i de oplevelser, som andre tager for givet. 

Følg med
"Alle vores børn" kan primært følges på Go'Morgen Danmark, tv2.dk, og sociale medier hos både Røde Kors og TV 2.