Velkommen til Røde Kors Høje-Taastrup. Her på vores hjemmeside kan du skabe dig et overblik over afdelingens aktiviteter, komme i kontakt med den lokale bestyrelse samt se, hvor du kan finde en tøjcontainer eller en genbrugsbutik med brugte møbler, tøj og accessories nær dig.

I Røde Kors Høje Taastrup afdeling har vi mange forskellige aktiviteter som her kort vil blive beskrevet. 

Nogle af afdelingens mere kendte aktiviteter er bla. vores Røde Kors butik, som til dagligt drives af Røde Kors frivillige, i denne butik bliver nørklernes varer også solgt. Nørklerne består af frivillige som mødes regelmæssigt og syr, strikker eller hækler. 

En anden af vores landsdækkende aktiviteter er landsindsamlingen som som hvert år bliver afholdt og planlagt af frivillige, og som finder sted første søndag i oktober. Der bliver med jævne mellemrum afholdt førstehjælpskurser administreret af Røde Kors. 

Hvert år uddeles der julehjælp til familier hvor indkomsten er lav og hvor det kan være ekstra vanskeligt at få pengene til at slå til. Ansøgning om julehjælp skal ske i november via personlig henvendelse i Røde Kors butikken på Taastrup Hovedgade.

Derudover har vi familienetværket, som er en aktivitet der er med til at styrke netværket mellem socialt udsatte børnefamilier, hvor der bl.a. arrangeres fællesspisning, udflugter m.m.

Denne styrkelse af netværk sker også via Røde Kors’ cykeltræning. I Høje Taastrup lærer mange, tosprogede kvinder, at cykle, og dermed styrkes de i forhold til videre uddannelse. 

Vi har tre aktiviteter i kommunen som ikke findes i alle Røde Kors’ afdelinger. Der er ‘På plads i eget hjem’. En gruppe frivillige står for denne forholdsvis nye aktivitet, hvor det er muligt at få praktisk hjælp, bl.a. til at samle møbler, hænge billeder op osv.

Så er der ‘Fristedet for madlavning til psykisk sårbare’. Café Fristedet er i dag stedet hvor psykisk sårbare kan komme og spise sammen en dag om ugen. I denne cafe skabes der et fællesskab hvor der er plads til alle.

Og til sidst har vi Afasi-gruppen som styres af frivillige talepædagog studerende som har Afasi som hovedfokus i deres studier. I denne gruppe bliver Afasiramte hjulpet med at udvikle deres taleegenskaber.

I kan altid kontakte de forskellige aktivitetsleder hvis der er yderligere spørgsmål. Kontaktinformation findes under fanen Aktiviteter